Animaliemuskler Vs Växtmuskler

Ett fenomen jag märkt under mitt snart år som vegan är andra veganers reaktion när man talar om mat/muskler eller liknande i samband med postandet av någon bild. Har även sett många kommentarer på andras bilder som relaterar till samma fenomen. Fenomenet kan förklaras som följer:

Vegan 1 lägger upp en ”spännis bild”.

Vegan 2 kommenterar : Bra jobbat ! Får jag fråga hur länge du varit vegan?

Vegan 1 Jag vart det nyligen. Känns super bra!

Vegan 2: Ahaa…. okej :/

Alternativt så ser man kommentarer som belyser det faktum att hen inte varit vegan när hen började träna och att de byggt muskler med animalieprodukter också. Och det framställs då som att de skulle vara lättare att bygga muskler med animalier än med växtbaserade livsmedel. Det är detta som är så ”komiskt”. Att muskler som är byggda med animalier då skulle vara ”mindre värda” än om dom enbart byggs på växter 🙂 för att det med växter skulle vara svårare typ :/ när man säger så då framställs ju det som att det skulle vara fallet och man hakar själv på hela köttätarnormen och propagandan om växtbaserad mat när man i princip säger att växtprodukter på något sätt skulle vara svårare att bygga muskler med… Det som möjligtvis är svårt är just i övergången ( vilket inte egentligen har något med självs ”råvaran” att göra) Men när man väl vet att man exempelvis kan byta ut kyckling mot seitan eller annat. Ja.. då vet man det… då är det INTE svårt längre 🙂 Dvs inte svårare än för en person som äter animalier. Lite krångligare kanske första månaden men sen är det inte INTE svårare. Jag tror inte för en sekund att jag fått( kommer få) mindre/ mer gains sen jag slutade äta animalier…i relation till vad jag hade haft om fortfarande hade ätit det.plaantmuscle

 Träffade coachen igår förlite form koll och posering. Vi la in cardio förra fredagen och hade nu kört 7 dagar på rad . Då blev det fart på viktnedgången igen 🙂 Senaste 3 veckorna har vikten gått väldigt sakta nedåt vilket iofs är bra men det ska inte gå för sakta heller och sista veckan stod det i princip helt still. Men nu igår fredag när jag ställde mig på vågen var det nästan 1kg ned, rättare sagt 900g BoOoM ! ligger nu på 86.2kg Så vi kommer inte dra ned kolhydraterna mera justnu. Kommer köra cardio 5 dagar i veckan framöver så får vi se nästa vecka hur det ligger till.
Poseringen sitter ganska bra nu, ialla fall det fria programmet. Nu ska vi lägga mera fokus på uthållighet i de obligatoriska poserna och från och med nästa vecka göra poserna utan spegel så jag lär mig känna hur det ska kännas när dom sitter rätt. Det e någorlunda lätt med spegel för då kan man göra små korrigeringar hela tiden, men på tävlingen har man ingen spegel så vi tränar utan 🙂

Marklyften !
Hoppar av 5-3-1 metoden sista 4 veckorna på programmet. Då jag känner mig sliten i leder lite överallt 😛 . Så satsar på att toppa på mitt egna sätt sista veckorna, som jag gjort förut. Det kommer bli sista 4 veckorna kommer se ut som följer :
Nästa vecka är v12 i mitt marklyft schema.
v12 Rackpulls singlar på 200kg + RDL
v13 Jobba mig upp till 180kg
v14 Rackpulls 5×1 220-240kg
v15 VILA HELT FRÅN MARKLYFT
v16 Lyfta 210kg 😀

Peace!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *