Axlar och den grekiska idealkroppen

Efter tre haltande dagar kan jag nu gå upp för trappor utan att hålla mig i räcket. Lagom till nästa benpass kan jag kanske gå nedför trappor också utan att hålla mig i räcket 🙂

Dagens träning med coachen bestod av ett axelpass.  Vi fortsätter med mera hög reps och galna dropsets och även helt nya intensitets ökande varianter tog död på mina axlar snabbt som attan.  Som exempel körde vi Militarypress i smithen började med några set på 40,50 och 60kg. Sen körde vi ett dropset där jag började med 60kg  jag började pumpa ut reps, under tiden jag blev trött plockade han bort vikter utan att jag stannade stången. Tills jag inte orkade lyfta bara stången ( 30kg), då startade vi med några reps negativa. Han drog up den och jag höll emot så mycket jag orkade.   Axlarna blev riktigt möra och blodfyllda efter det, sen fortsatta vi ”arnold presses”  och sidan ac axlarna, baksida axlar  och det blev ca 16 set till 🙂

Vi har fått en ny bänkpress på mitt vanliga gym ! Wohoo ! Den har ett skydd så om man inte orkar lyfta upp den kan man ställa ned den på skyddet och slingra sig under.  Jag tar det som ett tecken att jag ska börja köra lite tyngre bänk igen. Är lite för feg annars för att närma mig de tyngre vikterna så ska bli kul att utmana sig själv lite i den övningen igen !

bänken

Jag tog ju lite mått häromdagen på kroppen. Sen fick jag en liten ide att se hur dom stod sig mot den ”grekiska ideal kroppen”. Där man mäter omkretsen på sin handled sen räknar den ut mått för de olika kroppsdelarna för ”optimal” symmetri och proportion. Detta e ju inget som gäller för bodybuilding men kul endå 🙂

Nedan ser ni vilka mått min kropp ska ha för att matcha idealet.

”Grekiska idealet ”                                                           Mina mått

Chest
116 centimeters  / Chest:  113.5cm
Waist
81 centimeters   / Waist:  92cm
Hip
99 centimeters   / Hip: 99cm
Bicep
42 centimeters   / Biceps: 40cm ( 39.5 på vänster)
Forearm
34 centimeters   /Forearm: 33cm
Thigh
61 centimeters   /Thigh: 64.5cm ( 63.5 på vänster)
Calve
39 centimeters   / Calve: 40.5cm ( 39.5 på vänster)
Neck
43 centimeters    / Neck: 41cm

Ganska nära om jag får säga det själv.  Midjan har +10cm men det e inte så konstigt med tanke på min kosthållning senaste året.
Om ni vill kolla era mått så kan ni göra det på denna länk :
”Grekiska idealet”                  ma144symmetry-of-man-posters

Nu tar jag helg ( dvs träna lördag och söndag 😛 )

Peace !

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *