Gym som Gym eller ?

Jag har gymmat på ett antal gym under mina år. Första gym månaden någonsin spenderades på min pappas jobbs gym , i en liten källar lokal, men den hade allt det nödvändiga. De första åren nötte jag vidare på Fryshuset i Hammerbyhöjden, Sen vart det Tumba Träningscenter nått år, 1 år på ett privat gym i Flemingsberg och 1 år på Fitness 24. De senaste 4 åren har spenderats på Tullinge Gym vilket bokstavligen ligger 2min gångväg från mitt ytterdörr.

Mina kriterier för ett riktigt bra gym :
– Mycket fria vikter
– Utrymme för basövningarna
– Man ska få använda magnesium/talk utan sura miner
– Man ska få låta under ett set tunga marklyft utan arga blickar
– Bra luft/värme
– Skön atmosfär
– Inte lugna favoriter som bakgrundsmusik
– Gärna en chillhörna fotöljer/bord där man kan ha lite eftersnack efter passet.

Och sist, detta kanske inte är ett kriterium men endå. Jag ser gärna att folket jag tränar kring är större och starkare än mig 🙂 Vilket leder mig till mitt besök i helgen.

images (2)

Besökte det nyöppnade Gymmet STHLM. Tittade runt , kände och klämde lite på grejena. Riktigt fint och fräscht men endå med någon slags oldschool källargym känsla ? Bra grejer ! Kunde inte tänka ut något som jag saknade eller jag själv hade gjort annoulunda om jag skulle designat gymmet. Sen om jag skulle göra en ytlig bedömming av medlemmarna jag såg träna där under mitt lilla besök så var säkert 7 av 10 personer där både större och starkare än mig vilket är ett plus ! 🙂

Ska prova under en vecka nu och se hur det fungerar med logisitiken att ta sig dit. Men annars så om allt klaffar så blir det nog så att jag kommer träna på Gymmet STHLM under Mars-November ( när man kan åka hoj dit ). Sen under Dec-Feb blir det Tullinge Gym. När jag/ vi i framtiden kanske har 2 bilar så blire nog året om på Gymmet (får inte ihop timmarna på dygnet som det ser ut nu )

Körde ett push pass idag på Gymmet! Väckarklockan ställdes på 03:45, åt min frukost, langa på mig hjälmen och begav mig mot gymmet.  Blev lite drygt en timmes träning och var på jobbet vid 6 tiden.  Det vart ett PUSH pass bestående av följande:
Bänkpress
Hantelpress ( för axlar)
Hantel lyft åt sidan ( sittande)
Stående vadpress supersettat med Armhävningar
+ några set Rotatorcuff

Peace!

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *