Halva träningen sitter i huvudet

Jag har haft en riktigt bra träningsvecka. Två stycken pass med coachen bröst och rygg.  Ryggpasset vart riktigt bra.  Vi körde säkert 15set med olika övningar. Sen avslutade vi med en ordentlig stege i hantelrodden. Började med 20 kg sen öka vi:
20kg 15reps
42kg 15reps
55kg 12reps
63kg  8reps
71kg  6 reps

Vart grisigare och grisigare repetitioner men vikterna gick upp i alla fall 🙂  Har en ordentlig träningsvärk i ryggen idag och även i hela coren  vilket var väntat då det var jobbigt som satan att hålla kroppen stabil samt bromsa vikten i den negativafasen när man körde de tunga setten.

muscleguy

 

Har gymmat i över 10år … helt galet när man tänker efter.

Men det är helt klart enbart senaste året som jag sysslat med att bygga kroppen aka kroppsbyggning. De andra gainsen i massa jag gjort tidigare har kommit från att jag förflyttat vikter från punkt a till punkt b, och ja det är en stor skillnad 🙂  Man har alltid tyckt att man tränat hårt. Men det säger nog  alla till sig själva när de kollar sig i spegeln.  Det sa även jag och klappade mig på axeln. Nu när jag ser mig i spegeln så säger jag snarare:  fan vad klent du tränat genom åren, om du hade börjat köra som du gör nu då jäklar :p  Men det  alltid lätt att vara efterklok och man tjänar inget på att grubbla på det.

Det finns en smärtgräns som är jävligt bekväm att stanna vid och inte gå över. Man kör sina planerade reps sen säger  något i huvudet japp då e jag klar. Sen lägger man ned vikten.. oj vad jobbigt det var..  sved i muskeln gjorde det också. Men var det verkligen så jobbigt?  Hade du kunnat gjort 3 till?(nu snackar vi om man kör 8+reps ) Om någon hade ställt den frågan till mig för 5 år sedan hade jag sagt nej muskeln var slut. Hade någon ställt den frågan idag till mig som såg tillbaka på mitt gamla jag så hade jag svarat : han har 5 reps kvar. Att träna tungt handlar inte om numret på plattan utan vad du gör med plattan och vart ditt fokus ligger.  Ligger din koncentration på att förflytta hanteln från position a  till position b? eller ligger koncentrationen på att aktivera muskeln maximalt som du vill träna ?

Halva träningen sitter i huvudet. Se till att huvudet är med på gymmet och inte på facebook eller i morgondagens jobb.  För då kommer resultaten komma på facebook och morgondagens jobb och inte på gymmet.

 

Peace!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *