”Kom igång sjukan” och möra vader

Hur kommer det sig att alltid när man kör igång ordentligt så blir man sjuk.  Slår aldrig fel 🙂 .  Seg och värk i kroppen och täppta bihålor.  Men det e bara vila lite så e man på benen snart igen.   

mellanmål
Förmiddags mellanmålet

Detta är mitt nya schema som kommer ligga som grund en tid framöver.  Lite ändringar då jag omprioriterade lite efter snacket med coachen.

Dag1: Rygg , Rear delts (DL), Vader
Dag2: Bröst; Triceps
Dag3: Vila
Dag4: Rygg , Rear delts
Dag5:  Lår, Vader
Dag6:  Axlar, Biceps
Dag7:Vila

Vader har alltid varit en muskelgrupp som legat efter i alla fall visuellt. Vilket nog många andra känner igen sig i. De flesta som är medellånga eller längre har ofta ganska oinspirerande  vader ( med undantag för genetiska freaks 🙂 ).  Har testat allt möjligt för att få dom att växa, men det e inte det lättaste för mig.
Häromdagen testade jag en helt ny approach till min vadträning.  Har tidigare oftast kört mellan 6 och 12 rep och växlat mellan sittande, stående vadpress och ibland 45graders vadpress i benpressen.  Men nu testade jag nått helt annat.   Jag har haltat runt hela dagen och kan inte komma ihåg sist jag hade sådan träningsvärk.  Det jag gjorde var att ställa mig i smith maskinen med endast stången som på mitt gym väger 30kg.  Vi har en liten ”metalbox” man kan ställa sig på, så man får ordentligt sträck i vaden i bottenläget.   Sen körde jag:

-20 reps med fötterna rakt fram
Vilade 60s
-20 reps med hälarna vinklade inåt
Vilade 60s
-20 reps med hälarna vinklade utåt
Vilade 60 s
Sen repetera.  Så sammanlagt 120 reps på 6min.   Var inte speciell tungt men järnspikar vad det brände och ordentligt uppsvällda vart dom med.  Kan rekommenderas starkt i alla fall för de personer som kör någorlunda låg till medel reps träning.  Om man kör mera uthållighet kanske inte denna övning  ger speciellt mycket då man är mera van vid volymen, men alltid värt att testa alla trix för att få dom där envisa vaderna sakta växa.

Peace out !

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *