Marklyft med träningsvärk i benen

Ben träningen är riktigt kul nu trots att mina knäböj inte är värda att nämna. Så himla jobbigt att blanda djupa böj med långsamma reps, superset, drop set , hög reps.  Svider i låren, snurrig i huvudet,  frustar och pustar mellan repsen, svett i ögonen och haltar fram mellan övningarna på gymmet.  De långsamma repsen i legpressen med ca 6sec i båda faserna tar kål på mina låren. Måste hålla i låren med händerna för dom skakar så mycket 😛 . När jag kör mycket negativa reps kommer träningsvärken snabbare. Redan dagen efter eller nästan på kvällen samma dag 🙂
En observation jag gjort är att jag hade mycket mera energi i benen när jag pluggade och satt mycket still om dagarna. Nu när jag står/går 8 timmar om dagen så har jag märkbart mindre tryck i benen när jag tränar. Inte lika kul när man vill lyfta tungt, men för hypertrofi tror jag det inte påverkar någonting egentligen.

Körde rygg idag med lite konventionella marklyft (dagen efter bendagen gulp) , gick bara upp till 140 en 8a men kändes riktigt bra med tanke på att jag brukar köra sumo . Sen en set med 20 reps på 100kg.  Min kondis alltså  .. tog fan 5min innan pulsen la sig haha. Sen fortsatte ryggpasset. Hade en ganska rejäl pump i underarmarna efter marklyften.  Efter marklyften skulle vi köra negativa pullups. Jag frågar lite försiktigt:

– Kan jag använda dragremmar på denna övning?

Coachen svarade inom 0.5sek :

– Nej, du ska bli stark. 🙂

Enough said ! Sen köttade vi på .   Drack 4dl vatten under passet, direkt efter passet klunkade jag 4 dl ärtproteindrink med 30g malto. Var fortfarande törstig :O , förlorade mycket vätska tror jag. Så slängde i mig en  Frolsh frukt drink och en NOCCO BCAA påvägen  hem med  citrus fläder smak. Hade inte smakar NOCCO förut, vart positivt överraskad ! Smakade i princip läsk men utan socker och med 5g BCAA … KUNGLIGT!

Peace och trevlig helg!

2 reaktion på “Marklyft med träningsvärk i benen”

  1. Såg en Nocco på din instagram. Ej vegansk tyvärr. Men finns ju veganska BCAA förstås (men kanske inte färdig dryck då).

    Riktigt grym blogg annars. Peace

    1. Crap! Är D vitaminet du tänker på antar jag 🙁 Aja trist den var ju god annars 🙁 Men som du skrev så är ju de flesta pulver bcaa (ialla fall dom jag har hemma) veganska. Tack för upplysningen!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *