”Mellansäsongs träning”

Energin på gymmet är tebax ! woho !  Kör 3-4 pass i veckan nu och det rullar på bra.  Jag brukar kalla ena halvan av året för Säsong 1 ( vårsäsongen) och andra för Säsong 2 (höstsäsongen).  En säsong består oftast av 2st  ”rutiner” där jag förändrar olika variabler i min träning.  Nu är det mitt emellan två säsonger och det är 2.5v kvar till Rutin 1 på Säsong 2 börjar 🙂  Nu testar jag lite övningar och kommer in i fas igen 🙂

Körde ett bröst(/axel) pass med polare i veckan. Passade på att köra lite exentrisk träning vilket alltid är trevligt när man har passare .  Lasta tungt o bara köra den negativa fasen i lyftet, sen även köra till postive failure med lättare vikt för att sedan gå på och köra samma vikt fast negativa 🙂 . Fick träningsvärk redan på morgonen dagen efter haha 🙂 Exentriskträning gör verkligen musklerna möra på en helt annan nivå !

IMG_20150730_080247 IMG_20150729_073908

Avslutade med några set axlar.

Passet vart:
Benchpress 4set
Incline dumbell flyes (tunga) 4set
Pullovers 3set
Incline smith benchpress 4set ( exentrisk)

Cable flyes x4 (supersettat med >>)
>> Reverse cable flyes x4 (baksida axlar)
Side dumbell lateral raises (varvat med hantellyft framåt varannan reps) x4

Testade lite olika bredder på greppet i bänken. Är starkare med bredare greppet. Men det är nog en vane sak. Vill hitta en  bra bredd som jag kan satsa på och verkligen bli stark i. Har varit som starkast när jag kört riktigt brett men tror det i längden tar lite väl på axlarna. Så borde nog dra in händerna lite o koppla in mera triceps.

Idag vart det lite ben och marklyft ! Vet att jag har min styrka någonstans djupt där inne. Men känner mig inte så stark nu.  Testade lite ”tyngre” vikter idag vill tvinga kroppen att minnas 🙂 Körde några få reps på 130 kg i knäböjen, gick även ut med 150kg började böja lite granna men kändes inte bra alls så la av den igen.  Sen var det lite tunga rackpulls jobbade mig upp drog 150 med dubbelt överhandsgrepp vilket jag inte testat förut kul kul så ett litet PB kan man säga 😛 gick vidare upp till 200kg och körde en 4a där.  Vill egentligen bara känna tyngden lite i händerna. När ”höstsäsongen” kommer igång blir det att lägga sig på en lagom nivå viktmässigt och sen jobba sig uppåt igen.

Screenshot_2015-07-31-19-11-00 Screenshot_2015-07-31-19-54-12

Är riktigt taggad på att jobba upp styrkan igen ! Om 2.5 vecka börjar jag  med kreatin igen, ökar kcal lite till 🙂 Semestern är slut och då är det nöta nöta som gäller 🙂 Äter var 3dje timme nu plus en del bullar och kakor haha 🙂 Men blir mindre socker när höstens träningssäsong sätter igång och man kommer in i rutinerna igen.

Kommer lägga ut min träningupplägg och kostupplägg för hösten i 2 separata posts ( i alla fall hur det ser ut från början sen blir det alltid lite ändringar efterhand). Det kommer när det är dags att köra igång 🙂

Peace!

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *