Nu börjar DIETEN

På måndag börjar min första diet någonsin. Har aldrig gjort en rikitig seriöst deff tidigare. Jag har gjort en del ”test deffar” genom åren men de har aldrig inneburit någon minskning på kcal för min del. Jag lade istället  till mera cardio och något kosttillskott för att öka förbränningen lite.  Det kunde bli 5st gympass 5st cardio pass ( varav 2stpass 40min eller längre, de andra 16min HITT)  och promenader 5 dagar i veckan men aldrig att jag skar ned på det jag käkade :). Men denna period  var ett antal år sedan  och de senaste åren har jag alltid försökt ligga på kaloriöverskott och bygga . Nu när jag ska göra en riktigt seriöst deff så kommer jag nästan göra tvärtom mot det jag testat förut vilket ska bli intressant.   Kosten kommer vara huvudfokuset under deffen och cardio kommer läggas in efterhand när man når någon viktminskningsplatå men inte mer än vad som är absolut nödvändigt.

IMG_20150319_193941
Poseringsbyxor storlek large men kändes endå himla små haha

Vi kommer att få se hur jag reagerar på kaloriunderskott det enda jag vet är att om jag inte får äta ofta så blir min stubin väldigt kort. Upplägget som jag kör på nu har dock många måltider så kommer i alla fall få äta ofta även om det inte blir så stora mändger vid varje tillfälle. Kosten kommer justeras efterhand om jag går ned för snabbt eller för sakta. Innan dieten ( dvs denna vecka) låg jag på ca 3800 kcal /dag på träningsdagar och lite mindre på helg dagar. Nu i början av dieten landar dagsintaget på ca 3000kcal/dag. Så får vi se hur mycket det ger och om det som sagt behöver justeras. Det som vi främst tagit bort för att sänka totala mängden kcal är kolhydrater exempelvis:

– Havremjölk bort helt
– Halvera riset i matlådorna
– Inga mängder bananer 🙁

Med mera… sen självklart inga jordnötssmörsmackor med apelsinjuice precis innan läggdags och andra småmåltider som lätt slinker ned annars 🙂 Det är som sagt främst kolhydrater som sänks en hel del (och till viss mån fettet)  och för att fortfarande ligga på rätt antal kcal måste något annat höjas. Vilket då självklart blir proteinet. Så blir mera kosttillskott än vad jag brukar köra. Då främst iform av mera EAA/BCAA pulver. Jag kommer i alla fall ha en ätardag på lördagen då jag kommer öka  mitt kaloriintaget rejält. Tanken är att chocka kroppen så den inte vänjer sig vid låg kalorikost och slutar bränna fett.  Vissa är för ätardagar andra är emot, eftersom denna diet blir min  första diet har jag ingen åsikt i frågan då det verkar vara högst individuellt vad som passar en själv så jag återkommer i juli vad jag tycker om det 🙂

I början kommer jag köra två olika varianter av matlådor.
Lunch: Vegan kebab , råris , grönsaker
Middag: Bönpasta , Grönsaker

Sammanlagt blir det 6st  måltider om dagen plus näringen från det jag får i mig i Pre Workout, Intra workout, Post workout kosten.  Vilket främst är protein och lite kolhydrater.  Jag kommer inte använda mig av något direkt fettförbrännande kosttillskott eller någon PWO. Blir hederligt kaffe  ca 60 min innan träning och  en 200mg koffeintablett 30min innan träningspasset.

Nu är det bara njuta av helgen för på måndag smäller det. Det smäller kanske inte så högt för 3000 kcal är ju inte direkt jobbigt att ligga på, men en liten smäll blir det i alla fall 🙂  Nu tar jag helg med lite gott gott 🙂

IMG_20150320_174230

 

 

 

Peace !

 

 

En reaktion på “Nu börjar DIETEN”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *