Träna eller TRÄNA det e frågan ? ”Nostalgi Edition”

Cirka tolv år har gått sen jag gick in på gymmet första gången . Har gått regelbundet 3-5ggr/vecka sen dess. Många år har varit det jag kallar ”underhållsträning” men de första åren och de 2-3 senaste har de varit mera genomtänkt träning än att man bara köra på rutin.

Mina PBn (personbästa i olika övningar ) från när jag var 16-17år  höll sig ända fram till ca 25års ålder bland annat pga av underhållsmässig träning aka ”bortstatänderträning”. Träningen var hård och regelbunden men inte så framåtsträvande. Vart lite skador o sånt genom åren  men det var inte det som var bromsklossen för ökningarna egentligen. Det var snarare en inställningsfråga. Under lång tid när man själv tänkte eller när någon frågade om vilka vikter man tagit i olika övningar. Vart alla hänvisningar till typ 5-6 år bak i tiden dvs till gymnasietiden eller tiden kort därefter . Men inte längre :). De senaste 2 åren har alla PBn blivit slagna och nya ligger runt hörnet.
Som de flesta som någon gång börjat gymma vet att i början kan man gå till gymmet o flumma lite o endå få hyfsade reslutat så länge man är regelbunden i sin träning och lyfter någorlunda tungt. Men när man lagt på sig nybörjarkilona med muskler så krävs en ny nivå av intensitet o planering för att fortsätta göra framsteg. Man känner rejäjt av fenomenet ”diminishing returns”  dvs man får jobba mera och mera för mindre och mindre.

Som sagt ökade min engagemangs nivå på träningen för ca 2 år sedan vilket har gett en boost i både massa och styrkeresultaten och nu när jag träffat en coach och fått lite nya synsätt och tips känner jag att träningen och resultaten kommer höjas ännu en ny nivå vilket är riktigt kul 🙂

I början gjorde jag en del rookie misstag som de flesta andra som kliver in på gymmet för första gången. Men att konstant sträva efter att lyfta tyngre och kontinuerligt ta sig till gymmet under ca 1år 5 dagar/vecka,  föra dagbok över alla pass med vikter, set ,reps övningar etc gav endå en hel del resultat på kort tid. Hade visserligen ett schema o tankesätt som jag följde från nästan dag ett ( googla MAX OT om ni är intresserade att se vad det var).

Så här såg jag ut för 11-12år sedan innan all behåring och bläck invarderade min kropp 🙂 ( Tränat lite drygt 1år tror jag, enligt ovan nämnda program)
Bild 010 Bild 013 Bild 018 Bild 023 framifrån2

 

Man kan gå till gymmet och träna eller så kan man gå till gymmet o TRÄNA.
På samma sätt som man kan äta mycket mat eller ÄTA MYCKET MAT.

Vad gör du ? …..

Peace!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *