Om bloggen

 

Hur kom det sig att jag startade bloggen?

Jag satt en dag och googlade runt för att hitta någon som var vegan och tränade inför tävling. Jag märkte ganska snabbt att utbudet inte var så stort på just bloggar om veganer som tränar och speciellt kanske tränar för att  så småningom tävla i just någon form av kroppsbyggning.  Så jag bestämde mig för att starta en själv helt enkelt.

Varför blogga ?  

Syftet med bloggen är att dokumentera min personliga utveckling och resan mot mina mål.   Samt att visa att det inte är några problem att undvika djurprodukter och samtidigt hålla på med denna sport, som generellt är starkt sammankopplad med konsumtion av kött, ägg och mejeri produkter.

Vad ska den handla om ? 

Till en början kommer den handla om resan mot att tävla i CBB ( Classic Body Building). Först och främst på någon nybörjartävling under 2015. Antingen Alströmer och/eller Tammerpokalen.  Så till största del kommer den handla om träning och mat/kost hälsa.  Läser och lyssnar på en hel del artiklar och  forskning inom dessa områden vilket troligtvis kommer synas på inläggen då jag  kommer länka till sådant som jag finner intressant eller inspirerande.  Även aktuella saker inom veganismen med koppling till kost och träning kommer givetvis att vara något som jag gärna gör inlägg om.

Varken träning eller veganismen är för mig  grundad i några hälsoskäl överhuvudtaget.  Hälsoaspekten ser jag lite som grädde på moset.  Även om jag är intresserad av hälsa i alla dess former, skulle jag inte sluta träna eller vara vegan om det mot förmodan visade sig vara sämre för hälsan.  Kortfattat :
Vegan = Etiska skäl
Träning = För att det är kul och jag mår bra av det.

Vid tävling under sommaren 2015 kommer det vara ett år sedan jag slutade konsumera animaliska produkter.  Hela proceduren med tävlingen kommer bli en rejäl utmaning. Inte bara med kost osv utan själva grejen att ställa sig på en scen i små kalsonger och spänna mig i strålkastarljus är inte så lockade egentligen . Men om man bara gör saker som är enkla och bekväma kommer man ingenstans 🙂

Jag är som sagt ganska ny i ”vegansvängen”  samt i ”träning för tävlings svängen”. Så du som läser kommer få följa mig på min resa när jag får dessa världar att gå ihop och rör mig mot mina mål.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Vägen mot Classic Bodybuilding